به این متن امتیاز بدید !

عروسی یکی از مهم ترین و به یادماندنی ترین روز های زندگی یک انسان است . مراسم عروسی در کشور های مختلف ، به علت فرهنگ ها و آداب و رسوم متفاوت ، شکل های متفاوتی دارند .

در این مقاله برخی از جالب ترین مراسم عروسی در دنیا را بررسی می کنیم .

مراسم عروسی در کشور های مختلف 

مراسم عروسی در هند :

مراسم عروسی در کشور هند اغلب چند روز طول می کشد . این مراسم رسوم و آیین بسیار رنگین و باشکوهی دارد ، مانند حنا .

حنا رسمی است که در آن نقش های زیبا را با رنگ قرمز بر روی دست ها و پاهای عروس طراحی می کنند . حنا نماد عشق ، خوشبختی و زیبایی است .

روز عروسی ، عروس لباس های رنگی همراه با جواهرات بزرگ ، سنگین و گران قیمت می پوشد . داماد هم لباس سنتی با کفش هایی که با گل و سکه تزیین شده است .

در روز عروسی داماد سوار بر یک اسب یا فیل به سمت خانه ی عروس حرکت می کند .

مراسم عروسی در کشور هند

وقتی وارد خانه ی عروس می شود با آتش روبرو می شود که نشان دهنده ی خدای آتش ، آگنی است . او باید آتش را با پای خود فشار دهد تا نشان دهد که می تواند از عروس در برابر هر مشکلی محافظت کند .

بعد از آن زوجین به سمت ساختمانی چادر شکل که چهر ستون دارد و به نام منداپ ( Mandap ) ، می روند . منداپ نماد خانه ی جدید آن ها است .

آن ها با استفاده از سات فیره یا همان چادر عروس ، چند بار دور آتش می چرخند . این کار نشان دهنده ی هفت قول و عهد آن ها برای زندگی مشترک است.

بعد هر دو حلقه ای از گل را به گردن هم می اندازند . حلقه ی گل نماد زندگی شیرین و خوش است .

در پایان داماد پودر قرمز رنگی به نام سیندور (sindoor) را بر روی پیشانی عروس مالیده و سپس گردنبندی به نام مانگال سوترا ، گردنبندی مقدس را به گردن عروس آویزان می کند . معنی این کار این است که عروس اکنون متاهل است .

عروسی در چین :

عروس و داماد ر چین قبل از روز عروسی، چندین لباس عروسی مختلف را انتخاب می کنند و در طول جشن عوض می کنند.

لباس هایی که عروس در روز عروسی می پوشد معمولاً قرمز رنگ هستند . علت این کار این است که لباس پوشیدن لباس قرمز نماد شادی، خوشبختی و عشق است.

یکی دیگر از رسوم این است که عروس و داماد برای خانواده های خود چای می ریزند و از آن ها برای ازدواج اجازه می گیرند .

آخر جشن ، با آتش بازی و کاغذ پارچه هایی که روی آن ها پیام خوش آمد گویی و تبریک نوشته شده ، از عروس و داماد استقبال می شود .

فرانسه :

فرانسوی ها مراسم عروسی را را در دو بخش اجرا می کنند :

1.مدنی :

به این صورت است که در شهرداری برگزار می شود و شهردار یا معاون شهردار ازدواج را رسمی اعلام می کند . زوجین با امضای سند حقوقی که شامل اطلاعات آن ها است ، رسماً زن و شوهر اعلام می شوند .

بعد هم حلقه ی ازدواج را در انگشت هم می اندازند که نشان دهنده ی اتحاد و پایداری آن ها است .

2.دینی :

کلیسا مکانی است که مراسم دینی در ان صورت میگیرد و زوجین عهد عشق را در کلیسا می خوانند . در این عهد عشق ، وفاداری ، حمایت و احترام وجود دارد . سرانجام آن ها عروسی خود را با کیک و شیرینی جشن میگیرند .

کلمبیا :

عروس و داماد در جشن ، با چاقو به کلاه سفید رنگی حمله می کنند . این کار نماد تقسیم بخت و اقبال است و به نام cuchillo de novios شناخته می شود .

داخل این کلاه سفید پول ، شکلات ، حلقه های نقره ای رنگ  و گل هست که همه ی این ها نماد ثروت، شیرینی، وفاداری و عشق هستند .

مراسم عروسی در کشور اسکاتلند :

قبل از روز عروسی ، عروس و داماد با آب گل آلود، فضولات حیوانات ، غذاهای فاسد و مواد دیگر می پوشانند و نماد آمادگی زوج برای مقابله با هر چالشی در زندگی مشترک است. نام این کار (blackening) است .

بعد از آن ، دوستان و اعضای خانواده عروس و داماد به وسط خیابان کشانده و آن ها را با صدای بلند تحقیر می کنند .

کره جنوبی :

داماد بعد از جشن عروسی ، با چکمه های پارچه ای به پاهای عروس ضربه میزند که نشان دهنده ی توانایی داماد برای محافظت از عروس است .

پس از آن داماد گردو و یا خشکباری که به سمتش پرتاب می شود را با لباس عروس جمع می کند . تعداد گردو یا خشکبار در حقیقت تعداد فرزندان آن ها است .

مراسم عروسی در ترکیه:

یکی از رسم های مراسم عروسی در ترکیه این است که دوستان و خانواده ی داماد با تفنگ های خالی به هوا شلیک می کنند تا به همه خبر ازدواج را برسانند .

روز عروسی داماد با پرداخت پول و یا جواهرات و … از خواهران عروس اجازه ی ورود به خانه را میگیرد .

سپس داماد باید با قیچی کفش عروس را ببرد و آن را با جواهرات پر کند که نشان دهنده ی توانایی تامین نیاز های عروس است .

زوجین با لباس های سفید و تزیین شده با گل و جواهرات در محل برگزاری مراسم حضور دارند و حلقه های نقره ای را در دست هم می اندازند که نشان دهنده ی اتحاد است .  

بعد از آن امام یا کاظم برای آن ها آیات قرآن و دعای نکاح را می خواند و عروس و داماد با امضای عقد نامه ، رسما زن و شوهر می شوند.

سخن آخر

هر کشور ، سنت ها و رسوم خاص خودش را دارد که این آداب و رسوم نشان دهنده ی تاریخ و اعتقادات مردم آن کشور است . مراسم و رویداد های مهم زمانی هستند که می توان سنت های آن ها را شناخت .